Difference between revisions of "Meeting aug 2012"

From NURDspace

Jump to: navigation, search
(Other items)
(Funding)
 
(One intermediate revision by one other user not shown)
Line 45: Line 45:
 
ANBI / SBBI: Hoe worden we het, heeft het consequenties of nadelen?
 
ANBI / SBBI: Hoe worden we het, heeft het consequenties of nadelen?
  
Meer info: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/bijzondere_regelingen/goede_doelen/sociaal_belang_behartigende_instellingen/hoe_maakt_u_gebruik_van_de_sbbi_regeling
+
Meer info: [http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/bijzondere_regelingen/goede_doelen/sociaal_belang_behartigende_instellingen/hoe_maakt_u_gebruik_van_de_sbbi_regeling hier]
  
 
De voordelen zijn duidelijk: gratis Xbox 360 + Kinect (http://www.techsoup.nl/MS_XBOX)
 
De voordelen zijn duidelijk: gratis Xbox 360 + Kinect (http://www.techsoup.nl/MS_XBOX)
Line 67: Line 67:
 
* ID: kan niet
 
* ID: kan niet
 
* you?
 
* you?
 +
 +
= Notulen =
 +
 +
== Aanwezig ==
 +
 +
Bastiaan, Björn, Pieter, Gerwoud, Freek, Theo.
 +
 +
== Agendapunten ==
 +
 +
=== Financiële status ===
 +
 +
We hebben 11 leden. In theorie 330/mnd, maar aantal mensen lopen achter. In elk geval een solide basis voor de huurkosten. Op dit moment 100 euro in reserve. Er is meer in kas, maar dat is vooruitbetaalde contributie. Reden dat er niet meer in reserve is is om achterstallige contributie te dekken, maar ook busjehuur, investering in internet aansluitkosten, en een deel van de borg voor het pand was niet gedekt.
 +
Bjorn wil binnenkort een eigen zakelijke rekening regelen, die kost 10eu/mnd. Vaste lasten stijgen dus licht. Theo stelt voor om niet ING en wel Rabobank te doen.
 +
Consensus is dat we conservatief beleid moeten voeren. Threshold voor extra ruimte erbij huren zou ongeveer 13 leden zijn, maar dan is het nog steeds instabiel. Theo stelt voor om eerst een buffer van ~1000 euro op te bouwen.
 +
 +
=== Ruimte / inventaris ===
 +
 +
Noodzaak voor uitbreiding van de ruimte is laag: Bastiaan meldt dat we pand 104 kunnen gebruiken. We krijgen als het goed is binnenkort de sleutel.
 +
Desondanks moeten we ook conservatief met ruimte en inventaris omgaan: de hoeveelheid spullen dreigt uit de hand te lopen. Bastiaan vestigt de aandacht op de exit-pallet waarop spullen met bestemming sloop kunnen worden gezet.
 +
Bjorn stelt voor dat spullen waarvan maar één persoon vindt dat het behouden moet blijven bij deze persoon thuis moeten worden gestald. Manier om dit soort plannen vorm te geven is stickering: eigendom, bewaarbehoefte, doel. Daarnaast eens kijken hoe we spullen weg kunnen werken zonder het in de container te gooien, bijvoorbeeld een makkelijk ebay-verkoopsysteem.
 +
 +
104: Opslag van dingen die wel bewarens waard zijn, maar niet direct bruikbaar. Voorbeeld: conference microfoons en mixers. Nadeel van de ruimte is dat er geen electriciteit en verwarming is, dus opslag moet goed overwogen worden. Reden om de ruimte te krijgen was initieel dat we een litho-press kunnen krijgen. Theo is groot voorstander en ziet er handel in.
 +
 +
=== Minder geld ===
 +
 +
Willen we de contributie verlagen naar 25 euro + optionele donatie? Theo stelt voor om dit te doen op basis van nacalculatie: als we dreigen te veel geld in kas te krijgen kunnen mensen die dit willen geld terugkrijgen. We moeten wel zorgen dat mensen zich niet bezwaard voelen om hier gebruik van te maken. Consensus is dat zolang dekking van de kosten niet in gevaar komt iedereen aanspraak moet kunnen maken op een lager contributiebedrag. We moeten in elk geval een sociaal contributiebeleid voeren.
 +
 +
Dit zal worden aangekondigd via de mailinglist door Bastiaan.
 +
 +
=== Lasercutter ===
 +
 +
Theo geeft uitvoerige inleiding in de wereld van goedkope lasercutters. Conclusie is dat je dan overweg moet kunnen met Chinese software, en zelfs dan is het de vraag of je er wat mee kan. LAOS kan op dit zelfde frame worden gebruikt, is redelijk low effort, is veel ontwikkeling in gaande. Lasercutter waar het over gaat kost next-to-nothing, maar met alle bijkomende kosten kom je toch vrij duur uit. Theo heeft nu 2 partijen gevonden voor schappelijke prijs: € 520 inclusief shipping. Komt nog wel LAOS-bord en koeling bij: ~ € 200.
 +
 +
Theo wil ermee door, maar wil weten of iedereen die geld heeft toegezegd voor dit model wil gaan. Hij gaat een boodschappenlijst/aankoopvoorstel maken en zal dan om akkoord vragen.
 +
Pieter zegt nog € 100 toe.
 +
 +
=== ANBI / SBBI ===
 +
 +
Freek gaat proberen de status ANBI te verkrijgen, maar eerst uitzoeken hoe dit precies werkt en of het nadelen heeft. Volgens Pieter zijn er mogelijk eisen aan je boekhouding.
 +
 +
=== Open Art Day ===
 +
 +
Bastiaan meldt dat Sander een berg mensen heeft ontvangen, en Ollie schat dat er over de dag verspreid 200 man zijn geweest op de Open Art Day. 15 september wordt er weer een Open Art Day gehouden, en er is ons gevraagd door de dochter van Ollie om dan weer open te zijn. Bastiaan is voornemens er dan te zijn, en vraagt of meer mensen aanwezig willen zijn om kunstzinnig te zijn.
 +
Bjorn geeft aan er dan niet te zijn ivm jetlag.
 +
Pieter komt waarschijnlijk wel. Sander waarschijnlijk ook.
 +
 +
=== Rookbeleid, niet-leden ===
 +
 +
Mensen die wel regelmatig komen maar geen lid zijn zijn uiteraard welkom, zolang ze niemand tot last zijn. Bezoekers dienen uiteraard niemand tot last te zijn, en worden geacht geen rookgordijn op te werpen. Leden moeten hierin het goede voorbeeld geven: buiten roken als het druk is of als er iemand is die er last van kan hebben. Daarnaast is het lid waarbij bezoekers te gast zijn verantwoordelijk voor het gedrag van bezoekers. Je mag het betreffende lid hier uiteraard op aanspreken.
 +
 +
=== Bezoekers ===
 +
 +
Als je lid bent maar weinig komt, is het vreemd dat anderen regelmatig komen maar geen lid worden. Gerwoud overweegt bezoekersstatus te nemen ipv lid blijven. Hij had hoge ambities, maar komt uiteindelijk weinig toe aan daadwerkelijk bezoek. Er is onder de aanwezigen geen bezwaar dat hij regelmatig komt maar stopt met betalen.
 +
 +
=== Powertool race (8 september) ===
 +
 +
Björn stelt zijn cirkelzaag ter beschikking. We hebben nog relatief weinig tijd om iets werkends in elkaar te zetten.
 +
 +
=== Andere gezamelijke projecten ===
 +
 +
Theo stelt voor om een gezamelijk lange-termijn project te starten. Een optie is de field robot challenge.
 +
 +
=== Bastiaan sluit de vergadering ===

Latest revision as of 04:22, 1 September 2012

Meeting aug 2012
Name Meeting aug 2012
Date 2012/08/24
DateEnd
Location Space
Contact buZz
Attendees

We are going to have a meeting to decide a couple things. Of course date is still problematic so please enter which dates you could be here.

Date: 24-8-2012 20:00

Agenda

Please add items you want to discuss!!1!11

Moar space

 • Do we want more space?
 • Are we going to add number 79 to our space?
 • Do we really want 104?
 • What are we going to do with 104?

Extra free furniture from old BOVAG building (done)

* We can have free furniture, audio equipment, projector, overhead projector * This is only available until 18-8 * We'd need to rent a van to go get it (split cost?)

 • We have obtained lots of 19" AV-equipment, most interestingly some AMX domotica
 • What we don't need we can give away or sell

Less monies

 • Do we want to change contribution to Hackerspace_Norm? (25 euros a month)

Lasercutter

 • What about it?

Other items

 • Open Art Days 18-8 and 15-9
 • rookbeleid @space

Funding

ANBI / SBBI: Hoe worden we het, heeft het consequenties of nadelen?

Meer info: hier

De voordelen zijn duidelijk: gratis Xbox 360 + Kinect (http://www.techsoup.nl/MS_XBOX)

More funding (regular finances)

 • How many constant members do we have?
 • How do we make sure people pay on time so we don't depend on Bjorn's personal buffer?
 • How do we keep track of our own buffer?
 • How do we regulate what our (optional) buffer can be used for?

People

 • buZz (always available)
 • FwD (always available)
 • Niz
 • the0
 • Profzon
 • inytar
 • bjornl
 • ID: kan niet
 • you?

Notulen

Aanwezig

Bastiaan, Björn, Pieter, Gerwoud, Freek, Theo.

Agendapunten

Financiële status

We hebben 11 leden. In theorie 330/mnd, maar aantal mensen lopen achter. In elk geval een solide basis voor de huurkosten. Op dit moment 100 euro in reserve. Er is meer in kas, maar dat is vooruitbetaalde contributie. Reden dat er niet meer in reserve is is om achterstallige contributie te dekken, maar ook busjehuur, investering in internet aansluitkosten, en een deel van de borg voor het pand was niet gedekt. Bjorn wil binnenkort een eigen zakelijke rekening regelen, die kost 10eu/mnd. Vaste lasten stijgen dus licht. Theo stelt voor om niet ING en wel Rabobank te doen. Consensus is dat we conservatief beleid moeten voeren. Threshold voor extra ruimte erbij huren zou ongeveer 13 leden zijn, maar dan is het nog steeds instabiel. Theo stelt voor om eerst een buffer van ~1000 euro op te bouwen.

Ruimte / inventaris

Noodzaak voor uitbreiding van de ruimte is laag: Bastiaan meldt dat we pand 104 kunnen gebruiken. We krijgen als het goed is binnenkort de sleutel. Desondanks moeten we ook conservatief met ruimte en inventaris omgaan: de hoeveelheid spullen dreigt uit de hand te lopen. Bastiaan vestigt de aandacht op de exit-pallet waarop spullen met bestemming sloop kunnen worden gezet. Bjorn stelt voor dat spullen waarvan maar één persoon vindt dat het behouden moet blijven bij deze persoon thuis moeten worden gestald. Manier om dit soort plannen vorm te geven is stickering: eigendom, bewaarbehoefte, doel. Daarnaast eens kijken hoe we spullen weg kunnen werken zonder het in de container te gooien, bijvoorbeeld een makkelijk ebay-verkoopsysteem.

104: Opslag van dingen die wel bewarens waard zijn, maar niet direct bruikbaar. Voorbeeld: conference microfoons en mixers. Nadeel van de ruimte is dat er geen electriciteit en verwarming is, dus opslag moet goed overwogen worden. Reden om de ruimte te krijgen was initieel dat we een litho-press kunnen krijgen. Theo is groot voorstander en ziet er handel in.

Minder geld

Willen we de contributie verlagen naar 25 euro + optionele donatie? Theo stelt voor om dit te doen op basis van nacalculatie: als we dreigen te veel geld in kas te krijgen kunnen mensen die dit willen geld terugkrijgen. We moeten wel zorgen dat mensen zich niet bezwaard voelen om hier gebruik van te maken. Consensus is dat zolang dekking van de kosten niet in gevaar komt iedereen aanspraak moet kunnen maken op een lager contributiebedrag. We moeten in elk geval een sociaal contributiebeleid voeren.

Dit zal worden aangekondigd via de mailinglist door Bastiaan.

Lasercutter

Theo geeft uitvoerige inleiding in de wereld van goedkope lasercutters. Conclusie is dat je dan overweg moet kunnen met Chinese software, en zelfs dan is het de vraag of je er wat mee kan. LAOS kan op dit zelfde frame worden gebruikt, is redelijk low effort, is veel ontwikkeling in gaande. Lasercutter waar het over gaat kost next-to-nothing, maar met alle bijkomende kosten kom je toch vrij duur uit. Theo heeft nu 2 partijen gevonden voor schappelijke prijs: € 520 inclusief shipping. Komt nog wel LAOS-bord en koeling bij: ~ € 200.

Theo wil ermee door, maar wil weten of iedereen die geld heeft toegezegd voor dit model wil gaan. Hij gaat een boodschappenlijst/aankoopvoorstel maken en zal dan om akkoord vragen. Pieter zegt nog € 100 toe.

ANBI / SBBI

Freek gaat proberen de status ANBI te verkrijgen, maar eerst uitzoeken hoe dit precies werkt en of het nadelen heeft. Volgens Pieter zijn er mogelijk eisen aan je boekhouding.

Open Art Day

Bastiaan meldt dat Sander een berg mensen heeft ontvangen, en Ollie schat dat er over de dag verspreid 200 man zijn geweest op de Open Art Day. 15 september wordt er weer een Open Art Day gehouden, en er is ons gevraagd door de dochter van Ollie om dan weer open te zijn. Bastiaan is voornemens er dan te zijn, en vraagt of meer mensen aanwezig willen zijn om kunstzinnig te zijn. Bjorn geeft aan er dan niet te zijn ivm jetlag. Pieter komt waarschijnlijk wel. Sander waarschijnlijk ook.

Rookbeleid, niet-leden

Mensen die wel regelmatig komen maar geen lid zijn zijn uiteraard welkom, zolang ze niemand tot last zijn. Bezoekers dienen uiteraard niemand tot last te zijn, en worden geacht geen rookgordijn op te werpen. Leden moeten hierin het goede voorbeeld geven: buiten roken als het druk is of als er iemand is die er last van kan hebben. Daarnaast is het lid waarbij bezoekers te gast zijn verantwoordelijk voor het gedrag van bezoekers. Je mag het betreffende lid hier uiteraard op aanspreken.

Bezoekers

Als je lid bent maar weinig komt, is het vreemd dat anderen regelmatig komen maar geen lid worden. Gerwoud overweegt bezoekersstatus te nemen ipv lid blijven. Hij had hoge ambities, maar komt uiteindelijk weinig toe aan daadwerkelijk bezoek. Er is onder de aanwezigen geen bezwaar dat hij regelmatig komt maar stopt met betalen.

Powertool race (8 september)

Björn stelt zijn cirkelzaag ter beschikking. We hebben nog relatief weinig tijd om iets werkends in elkaar te zetten.

Andere gezamelijke projecten

Theo stelt voor om een gezamelijk lange-termijn project te starten. Een optie is de field robot challenge.

Bastiaan sluit de vergadering

 
Our site is hosted by Site4U
Site4U
Our connectivity is made available by BIT
To BIT's website