NURD Vertier/Statuten: Difference between revisions

From NURDspace
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
STATUTEN INFORMELE STICHTING
"NURD Vertier"


bij deze akte een stichting met beperkte rechtsbevoegdheid op te richten, welke zal worden geregeerd door de volgende STATUTEN :
Art. 1: NAAM EN ZETEL
De stichting draagt de naam: "NURD Vertier".
De stichting heeft haar zetel in de gemeente Apeldoorn.
Het werkgebied van de stichting is Nederlandwijd.
Art. 2: DOEL
Art. 2: DOEL
  De stichting stelt zich ten doel:
  De stichting stelt zich ten doel:

Revision as of 18:38, 4 January 2023

Art. 2: DOEL

De stichting stelt zich ten doel:
   *1. De stichting heeft ten doel: 
     *a) het stimuleren van raakvlakken tussen kunst, technologie en innovatie. 
     *b) het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. 
2. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door: 
     *a) het faciliteren van apparatuur en en benodigde verbruiksartikelen 
     *b) het verzamelen, tentoonstellen en (trachten) functioneel houden van klassieke technologie 
      *) het organiseren van lezingen, workshops en bijeenkomsten. 

MIDDELEN: De stichting tracht haar doel te bereiken door:

*a. te dienen als platform voor vooroverleg met betrekking tot de standpunten, meningen en voorstellen zoals die in overlegsituaties met de overheid of andere instanties verwoord dienen te worden.
*b. het door middel van acties, publiciteit en manifestaties etc. trachten de in artikel 2 genoemde doelstellingen te verwezenlijken.
*c. alle andere wettige middelen.

Art. 3: Leden

*1. Leden van de stichting kunnen zijn natuurlijke personen en rechtspersonen.
Eerstgenoemden dienen de zestienjarige leeftijd te hebben bereikt.
*2. Niet-rechtspersoonlijkheid bezittende organisatie(s) worden geacht vertegenwoordigd te zijn door een natuurlijke persoon die verklaart en kan aantonen namens hen op te treden.
*3. Het bestuur beslist omtrent de toelating van en bestuursleden.Bij niet-toelating tot lid kan de sporadische vergadering alsnog -na daartoe ingesteld beroep- tot toelating besluiten.

Art. 4: EINDE LIDNEMERSCHAP

1. Het lidmaatschap eindigt door:
a. Overlijden van het lid of ontbinding van de rechtspersoon of ontbinding van de organisatie, 
b. Opzegging door het lid.
c. Opzegging namens de stichting, welke opzegging kan geschieden:
- wanneer een lid heeft opgehouden aan de vereisten voor het lidmaatschap te voldoen.
- wanneer het lid zijn verplichtingen jegens de stichting niet nakomt.
- wanneer redelijkerwijs van de stichting niet kan worden gevergd het lidmaatschap te laten voortduren.
d. Ontzetting.Ontzetting uit de stichting kan worden uitgesproken wanneer een lid handelt in strijd met de statuten, reglementen of besluiten van de stichting of de stichting op onredelijke wijze benadeelt.
2. Het besluit tot opzegging namens de stichting of ontzetting dient te worden genomen door de algemene vergadering.
3. Over de termijnen van opzegging en ontzetting, het tijdstip van het einde van het lidmaatschap, de wijze van opzegging en ontzetting, de gevolgen van een en ander, alsmede het beroep daartegen wordt door de algemene vergadering besloten.
 Overeenkomstig de wettelijke voorschriften.

Art. 5: BESTUUR

1. Het bestuur van de stichting bestaat tenminste uit 1 lid .De benoeming van de bestuursleden geschiedt door de algemene leden vergadering.
De lid-organisaties hebben het recht elk een bindende voordracht te doen, ieder voor 1 bestuurslid en diens gevolmachtigde om namens hem of haar bij zijn of haar afwezigheid, stem uit te brengen in een bestuursvergadering, te weten :
De stichting, genaamd NURD Vertier, gevestigd te Uddel;
De algemene leden vergadering heeft tevens het recht om een bestuurslid te benoemen uit haar midden.Deze benoeming vindt plaats bij gewone meerderheid van stemmen.
2. Ingeval van een vakature deelt het bestuur zulks aan de instantie, welke het recht heeft op het doen van een bindende voordracht als hiervoor gemeld, schriftelijk mee.
 Indien de vakature het bestuurslid betreft wat door de algemene leden vergadering werd benoemd, deelt het bestuur zulks schriftelijk mee aan alle leden van de stichting.
 Bedoelde instantie dient binnen twee maanden daarna een bindende voordracht te doen.Ingeval het bestuurslid werd benoemd door de algemene leden vergadering heeft bedoelde vergadering het recht een nieuw bestuurslid te kiezen. 
 Indien niet of niet-tijdig de bindende voordracht is opgemaakt, is het bestuur vrij in haar keuze om in de betreffende vakature te voorzien.
 Het aantal leden van het bestuur kan nooit meer bedragen dan de optelsom van het aantal organisaties dat recht heeft een bindende voordracht te doen voor een bestuurslid, plus 1.
 Andere dan de hiervoor genoemde organisaties kunnen toetreden tot het bestuur, onder dezelfde rechten en verplichtingen, op grond van een daartoe door het bestuur met eenparigheid van stemmen genomen besluit.
3. De bestuursleden worden benoemd door hoofvoorzitter.
Zij treden af volgens een door het bestuur te informeren.
4. Het bestuur kiest voorts uit zijn te onderverdelen posities waaronder: hoofdbestuurder(CEO “Chief Epic Officer”, CMO “Chief MATE Officer”, 
CTO ”Chief Technogizmo Officer” Secretaris “Sexyterry”,Penningmeester ”Pennymaster” en algemeent bestuurslid.

ART. 6: FINANCIËN, REKENING EN VERANTWOORDING 1. Een kas voor donaties zou bijgehouden worden. 2. We streven niet naar winst (een Non-Profit dus) ART. 7: ALGEMENE VERGADERINGEN 1. Aan de algemene vergadering komen in de stichting alle bevoegdheden toe die niet door de wet of de statuten aan het bestuur zijn opgedragen. 2. Indien noodzakkelijk zou er één geplaned worden 3. Andere algemene vergaderingen worden gehouden zo dikwijls het bestuur dit wenselijk oordeelt.

ART. 8: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

1. De algemene vergadering kan besluiten tot het vaststellen, wijzigen of opheffen van een huishoudelijk reglement.
2. Het huishoudelijk reglement mag niet in strijd zijn met de wet of de statuten.

ART. 9: STATUTENWIJZIGING

1. In de statuten van de stichting kan geen verandering worden aangebracht dan door een besluit van een algemene vergadering en of noodzakkelijk.
Voor wets wijzigingen en of indien het besuur het noodzakelijk vindt.

ART.10: ONTBINDING EN VEREFFENING

1. Bij ontbinding van de stichting is het bestuur belast met de vereffening. Gedurende de vereffening blijven de bepalingen van deze statuten zoveel mogelijk van kracht.
Een eventueel batig saldo zal zoveel mogelijk worden aangewend overeenkomstig het doel van de stichting.

ART.11: SLOTBEPALINGEN

1. In alle gevallen waarin de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement niet voorzien, besluit de algemene vergadering.
2. In afwijking van het bepaalde in deze statuten loopt het eerste boekjaar van heden tot en met 31 december van dit jaar.
3. In afwijking van het bepaalde in artikel 5, lid 2 bestaat het eerste bestuur uit :