Meeting 11-04-2012

From NURDspace
Meeting 11-04-2012
Name Meeting #11
Date 2012/04/11
DateEnd
Location Space starting around 21.00
Contact Niz, irc
Attendees

Who will be there?: [The_Niz] [buZz], [FwD]!, [bjornl], [surrounder]?

Agenda:

 • current status!
 1. How is our financial status at this point?
 2. How many members do we have.
 • improvements to status
 1. get moar members, do we want to, how will we do this, etc
 2. stuff in the space? how will we track what stuff belongs to which member, how will we make sure stuff wont go missing?
 3. membership fees: can we lower them?
 4. expansion drift: instead of lowering membership fees we can consider doubling the amount of space
 5. internet: where is it? and why?
 6. are there more wishes? What funding or efforts are needed?
 7. 3d prints? how will we manage costs?
 8. heating at night: can we make life bearable after 18:00?
 9. lasercutter? do we want to get a lasercutter at the space? how are we going to fund this? how will we manage costs?


Notulen

Aanwezig: gwo, yellow, FwD, buZz, bjornl, The_Niz, Albundy (een beetje)

Status

financieel

we hebben 10 mensen die hebben aangegeven te willen meedoen. daarvan heeft nog geen maand iedereen betaald, deels wegens april nog niet, deels want nieuw. afgelopen 3 maanden het huurbedrag iig binnengehaald en aanloopkosten (internet, administratiekosten) zijn betaald, nog paar tientjes over om vrij te besteden. Borg is bijna gedekt, betaald door leden: nog 35 euro ongedekt van de 200. 200/mnd lijkt goed gedekt, leden blijven allemaal nog wel even lid dus toekomst geen probleem. Komen nog wel kosten aan omdat Bjorn niet meer zijn eigen rekening wil gaan gebruiken: waarschijnlijk 10eu/mnd erbij voor zakelijke rekening. Dat is verstandig omdat dan niemand hoofdelijk verantwoordelijk is. Voor april nog paar mensen niet betaald, Bjorn gaat er achteraan. Aantal mensen hebben ver vooruit betaald, dus er is wat buffer om dingen al vast te kopen.


Hoeveel leden hebben we?

10, waarvan 8 vast en 2 onzeker.

Toekomstmuziek

Willen we meer leden?

Bjorn wil liever eerst dingen zien gebeuren met de huidige leden ipv actief werven. Hij vindt dat er dingen als workshops of een open dag moeten worden georganiseerd. Bastiaan ziet meer in groeien. Ruimte is nu wel beperkt, maar met 3 leden erbij zouden we een extra unit kunnen huren waarmee de ruimte verdubbelt. Opzegtermijn is 1 maand (wederzijds), dus bij ledenterugval hoeft dit geen probleem te zijn.

Er komt nu meer geld binnen dan nodig is om de kosten te dekken, dus we moeten eens gaan kijken wat we ermee willen doen.

Er is een workshop in de maak (arduino) voor 4 personen omdat de ruimte beperkt is. Ook met 555's is een workshop in de maak.

Propaganda-opties: openingsborrel, artikeltje naar de veluwepost, mailinglists spammen. Bastiaan gaat aan de slag om openingsborrel te regelen en ruchtbaarheid aan te geven. Flyers op tactische plaatsen, bijvoorbeeld paradigit of bij microelectronica-opleiding in Ede waar Prof Zonnebloem op zit.

Bastiaan denkt over open avond verdubbelen: naast woensdag ook zondag. Echter, er komen niet zomaar mensen op af. Moet gecombineerd worden met promotie. Extra open avond zou vooral voor leden zonder sleutel kunnen dienen, om het toegankelijker te maken. Komt mogelijkheid aan om online te zien of de space open is, dat helpt ook. Eventueel mogelijkheid maken om aan te geven wanneer je aanwezig gaat zijn, zodat je van te voren weet of er iemand is.


Spullen in de ruimte

hoe houden we bij wie van wat is, en hoe voorkomen we dat het kwijt raakt? We gaan inventariseren, maar er is heel veel. Nog lang niet alles staat er in. Voorkomen dat dingen kwijtraken: als er meer leden komen moeten we over toezicht denken. Voor nu: bakjes/lades met naam er op. Er zijn er al 4 toegewezen maar nog 8 vrije lades in 2 andere kasten. Eventueel spul voor common good bij elkaar waar je vrij uit mag pakken. Voor oude dingen: purgatory tafel, dingen op de nominatie om weg te gooien. Ook een idee: stickertjes op dingen als je wil dat het niet wordt weggegooid en duidelijk wil maken dat je het eventueel ooit terug wil. Er is vooralsnog geen probleem.

Maandbedrag verlagen

het is een optie. Met 9 a 10 betalende leden kunnen we het naar 25/mnd verlagen. Andere optie is verlagen naar minimaal vast bedrag en hoger als optie (soort donatie-systeem). Als we dingen met geld van de space gaan kopen moeten we nadenken over "van wie het dan is". Wat Bjorn betreft worden dat soort dingen eigendom van de stichting. Jelle is voor het organiseren van workshops, waarbij eventuele opbrengsten naar de space gaan. Verwachting is niet dat dat veel gaat opleveren. Besluitvorming over door de space te kopen dingen moet een consensus-idee zijn. Gebruiksvoorwerpen (dingen die op gaan) kan een vergoeding voor worden gerekend. Jelle is voor het verlagen van het maandbedrag als dat mogelijk is.

Er komen dozen C64-floppies binnen.

Expansion drift

ruimte verdubbelen? Zou leuk zijn, maar dan moeten we eerst wat leden erbij. Omdat er ook mensen zijn voor het verlagen van het maandbedrag. Dennis is het absoluut eens met het niet kopen van dingen die je kan vinden als je je best doet.

Jelle voelt voor het verlagen van de kosten naar 25eu/mnd en een donatiela te starten. Ook voelt hij voor space-bier met bierlijst. Bastiaan zegt dat dat gaat komen. Prijs tbd. Tevens leuk project: bar-registratiesysteem bouwen met barcode-lezer.

Internet

het is er met dank aan BIT :)

Meer wensen

momenteel niet

3D-prints kostenmanagement

Bastiaan gaat plastic kopen voor de space, en als je daarmee print moet je geld in een bakje doen.

Verwarming

Bastiaan gaat navragen hoe het zit met de verwarming.

Lasercutter

Theo wil dit met een aantal mensen of met de space kopen, en gebruik tegen vergoeding doen. Animo: poll op de site oid. Als deelname niet unaniem is wordt hij eigendom van de aanschaffers. Geld voor gebruik komt ten goede aan afschrijving en aanschafkosten.

Rondvraag

gwo wil printplaten kunnen etsen. Niz ook wel.